środa, 8 października 2014

Sałatka z tuńczykiem

bardzo dobra, łatwa w przygotowaniu sałatka :-)

ryż, 2/3 szkl.
tuńczyk w oleju lub sosie własnym, 2 puszki
cebula, 1
ogórki konserwowe, 6
kukurydza konserwowa, 1 puszka
majonez, 3 łyżki
jogurt naturalny, 2-3 łyżki
sól, pieprz, natka pietruszki

Ryż ugotować do miękkości ale nie rozgotować, wystudzić. Kukurydzę odsączyć, ogórki i cebulę drobno pokroić. Wszystkie składniki oprócz tuńczyka połączyć z wystudzonym ryżem. Doprawić solą i pieprzem, dodać pokrojoną natke pietruszki, majonez i jogurt, dokładnie wymieszać. Na koniec dodać odsączonego tuńczyka i delikatnie wszystko wymieszać. Schłodzić w lodówce. Zajadać :-) P.S. Przepis pochodzi ze starego Poradnika Domowego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz