bardzo dobra, łatwa w przygotowaniu sałatka :-)
ryż, 2/3 szkl.
tuńczyk w oleju lub sosie własnym, 2 puszki
cebula, 1
ogórki konserwowe, 6
kukurydza konserwowa, 1 puszka
majonez, 3 łyżki
jogurt naturalny, 2-3 łyżki
sól, pieprz, natka pietruszki
Ryż ugotować do miękkości ale nie rozgotować, wystudzić. Kukurydzę
odsączyć, ogórki i cebulę drobno pokroić. Wszystkie składniki oprócz
tuńczyka połączyć z wystudzonym ryżem. Doprawić solą i pieprzem, dodać
pokrojoną natke pietruszki, majonez i jogurt, dokładnie wymieszać. Na
koniec dodać odsączonego tuńczyka i delikatnie wszystko wymieszać.
Schłodzić w lodówce. Zajadać :-)
P.S. Przepis pochodzi ze starego Poradnika Domowego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz