pyszny, łatwy w przygotowaniu obiad lub kolacja :-)
ciasto francuskie, 1 op.
brokuły (u mnie mrożone), 1 op.
kiełbasa (u mnie zwyczajna), 1 laska
cebula, 1
jajko, 2
mleko, 3/4 szkl.
ser żółty starty, 20 dag
sól, pieprz, czosnek granulowany, zioła prowansalskie, papryka słodka, ketchup
Brokuły ugotować al dente, cebulę i kiełbase pokroić i
przesmażyć. Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,
posmarować ketchupem i posypać ziołami prowansalskimi. Następnie wyłożyć
cebulę i kiełbasę, rozdrobnione na małe różyczki brokuły.
Sos: Jajka utrzeć blenderem z mlekiem i przyprawami, wsypac starty na
dużych oczkach ser, wymieszać. Sos wylać na brokuły. Piec w temp. 200
stopni ok. 30-40 min. Można podawać z ketchupem, sosem pomidorowym lub
tzatziki. Smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz