niedziela, 22 czerwca 2014

Dietetyczne i lekkie batoniki musli

Bardziej lekko i dietetycznie chyba się nie da :-) batoniki bez mąki i tłuszczu. Lekka i pełnowartościowa przekąska, nie tylko dla tych, co na diecie :-)

musli, ok. 2 szkl.
otręby, 0,5 szkl.
mleko skondensowane niesłodzone light, 200 ml
jajka, 2
cukier, 3-4 łyżki
pestki dyni, ziarna słonecznika,suszona żurawina

Jajka roztrzepać delikatnie z cukrem i wymieszać z mlekiem. Wsypać musli, otręby i bakalie, dokładnie wymieszać i odstawić na 15 min. Po tym czasie jeszcze raz wymieszać. Masa powinna być gęsta i wchłonąć prawie cały płyn. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Mieszankę wysypać na blachę (30x20cm) wyłożoną papierem do pieczenia, docisnąć łyżką i piec 25-30 min. Po przestudzeniu pokroić i zajadać, smacznego :-)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz