pyszna, prosta, zdrowa i pożywna, czego więcej trzeba w jesienne, ciemne, mokre dni? :-)
brokuł, 1 mały
jajka, 4
papryka czerwona, 3/4
ogórek świeży, ogórek konserwowy, 3/4 i 3
ziarna słonecznika, garść
płatki migdałowe, garść
majonez, kilka łyżek
jogurt naturalny, kilka łyżek
sól, pieprz
czosnek, 1 ząbek
Brokuły ugotować w gorącej, osolonej wodzie kilka min.
tak żeby były aldente. Wystudzić, pokroić na dość spore kawałki.
Ugotować jajka i wystudzone pokroić w kostkę tak samo jak paprykę i
ogórek. Słonecznik i płatki migdałów uprażyć na suchej patelni,
wystudzić. Wszystko razem wymieszać. Dodać sól i pieprz do smaku.
Wymieszać majonez z jogurtem i przeciśniętym czosnkiem. Dodać do warzyw,
wymieszać delikatnie.Sałatka smakuje zarówno do obiadu jak i sama np. na kolację. Smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz