szybkie i pyszne "czyszczenie lodówki" :-)
ciasto francuskie, 1 op.
ketchup
kalafior, pół małego
pierś z kurczaka, 1 pojedyncza
jajko, 1
śmietana kwaśna, 3 łyżki
sól, pieprz, papryka ostra, zioła prowansalskie
ser, kawałek
Kalafiora ugotować al dente. Pierś umyć, oczyścić,
pokroic w dosyć drobną kostkę. Przyprawić sola i pieprzem, usmażyć na
niewielkiej ilości oleju. Jajko zmiksować blenderem ze śmietaną i
przyprawami. Ser zetrzec na drobnych oczkach.
Kokilki wysmarować tłuszczem, ciasto podzielić na 6 kwadratów,
wyłożyć nim kokilki. Lekko posmarować ketchupem, wyłożyć kalafior i
pierś z kurczaka, zalać zalewą jajeczno-śmietanową. Wierzch posypać
startym serem. Piec w temp. 200 stopni ok. 25-30 min. Smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz