do upieczenia i palaszowania muffinek nie trzeba namawiac :-) pyszne, dzieki dodatkowi mięty - orzeźwiające :-)
mąka, 2 szkl.
cukier, 0,5 szkl.
proszek do pieczenia, 0,5 łyżeczki
soda oczyszczona, 0,5 łyżeczki
jajko, 2
mleko, 0,5 szkl.
olej, 0,5 szkl.
kakao, 2 łyżki
budyń (u mnie waniliowy)
mleko do budyniu, 300 ml
cukier do budyniu, 2 łyżki
czekoladki After Eight, kilka szt.
Ugotować budyń, przykryć żeby nie zrobił się kożuch. Suche składniki
wymieszać w jednej misce, mokre w drugiej. Wszystko razem wymieszać
delikatnie łyżką do połączenia składników. Do muffinkowych foremek
wyłożyć 1 łyżkę ciasta, łyżeczkę budyniu, na środek położyć po połowie
czekoladki miętowej i przykryć łyżką ciasta. Piec w temp. 190 stopni ok.
25 min. Smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz