poniedziałek, 16 czerwca 2014

Sałatka z makaronem ryżowym

bardzo dobra, łatwa w przygotowaniu kolorowa sałatka

makaron ryżowy (u mnie nitki), 200g
fasola czerwona, 1 puszka
kukurydza, 1 puszka
jajka, 3 
papryka czerwona, 1
ogórek świeży, 1 średni
szynka konserwowa, 40 dag
sól, pieprz, do smaku
musztarda, do smaku
majonez

Makaron ryżowy ugotować, ostudzić, tak samo postąpić z jajkami. Ogórek, paprykę, jajka i szynke pokroić w kostkę. Do miski wsypać odcedzoną fasolkę, kukurydzę i wcześniej pokrojone składniki, dodać makaron (ja po ostudzeniu lekko go kroję żeby za bardzo nie ciągnął się w sałatce). Wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem i musztardą, połączyć wszystko z majonezem. Smacznego :-)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz