pyszne, chrupiące, aromatyczne. bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu ;-)
mięso mielone, 0,5 kg
cebula, 1
czosnek, 1 ząbek
sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka, ostra, chili, do smaku
fasola czerwona, 1 puszka
kukurydza, 0,5 puszki
pomidory, 1 puszka
koncentrat pomidorowy, 2 łyżeczki
tacos, 1 opakowanie (12 szt.)
ser, do posypania
Cebulę i czosnek podsmażyć na oleju do zrumienienia, na
drugiej patelni usmażyć mieso, przyprawić. Do mięsa dodać cebulę z
czosnkiem, odcedzoną fasolę i pomidory z puszki, wymieszać. Gotować bez
przykrycia tak długo aż soki się zredukują. Dodać kukurydzę, jeszcze
chwilę pogotować, odstawić do lekkiego przestygnięcia.
W tym czasie tacos ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do
piekarnika nagrzanego do temp. 180-190 stopni na 2-3 min. Napełnić tacos
farszem i posypać startym serem. Wstawić do piekarnika aż do
rozpuszczenia sera, ok. 8-10 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz