środa, 4 czerwca 2014

Mielone z orzechami i ogórkami kiszonymi





udany eksperyment :-) klopsy są lekkie, puszyste i aromatyczne :-)


mięso mielone, 30 dag
cebula, 1 mała
jajko, 1
Bułka tarta
sól, pieprz, majeranek, papryka pikantna, tymianek, do smaku
musztarda, 1 łyżeczka
majonez, 2 łyżeczki
orzechy włoskie, duża garść
ogórki kiszone, 2 duże
 
Ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę, orzechy w małe kawałki.
Mięso wyłożyć do miski, dodać cebulę, jajko, bułkę tartą, przyprawy, majonez i musztardę. Dokładnie wymieszać. Dodać ogórki i orzechy, wymieszać.
Formować klopsy i smażyć na patelni z dwóch stron do zrumienienia. Smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz