środa, 4 czerwca 2014
Mielone z orzechami i ogórkami kiszonymi
udany eksperyment :-) klopsy są lekkie, puszyste i aromatyczne :-)
mięso mielone, 30 dag
cebula, 1 mała
jajko, 1
Bułka tarta
sól, pieprz, majeranek, papryka pikantna, tymianek, do smaku
musztarda, 1 łyżeczka
majonez, 2 łyżeczki
orzechy włoskie, duża garść
ogórki kiszone, 2 duże
Ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę, orzechy w małe kawałki.
Mięso wyłożyć do miski, dodać cebulę, jajko, bułkę tartą, przyprawy, majonez i musztardę. Dokładnie wymieszać. Dodać ogórki i orzechy, wymieszać.
Formować klopsy i smażyć na patelni z dwóch stron do zrumienienia. Smacznego :-)
Pieczenie i gotowanie to moja pasja. Uwielbiam eksperymentować w kuchni, a najlepszą nagrodą jest uśmiech na twarzy bliskich :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz