poniedziałek, 16 czerwca 2014

Kawa korzenna

Smak tej kawy jest tak niezwykły, że po wypróbowaniu chciałam się podzielić nim z Wami :-). na taką ponurą i deszczową pogodę jak dziś ... idealna :-)

kawa rozpuszczalna, 2-3 łyżeczki
mleko, 1 szkl.
woda, 1 szkl. 
miód, 2 łyżeczki
przyprawa do piernika, 1 czubata łyżeczka

Miód wymieszać z przyprawą do piernika i lekko podgrzać (np. w mikrofalówce). Kawę zalać wrzątkiem, wymieszać. Wlać do niej gorące mleko. Do filiżanki na spód wlać miód z przyprawą i zalać gorąca kawą, wymieszać. Smacznego :-)

P.S. Przepis zaczerpnięty z blogu Mirabelki. W oryginale na wierzchu jest jeszcze bita śmietana, posypana cynamonem ... moja wersja jest "lżejsza" i równie smaczna :-)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz