niedziela, 22 czerwca 2014

Owsianka manno - budyniowa

owsianke jem codziennie na śniadanie, więc próbuję ją w jakis sposób urozmaicać. Jak dla mnie ta wersja jak dotąd jest najsmaczniejsza :-)

mleko, 300ml
płatki owsiane, 2 łyżki
cukier, 1 łyżka
kasza manna, 2 łyżki
budyń (u mnie śmietankowy z białą czekoladą), 1 łyżka
rodzynki, banan

Mleko wlać do garnka, wsypać płatki i cukier, zagotować i gotowac kilka min. na małym ogniu, co jakis czas mieszając. Dodać rodzynki, wymieszać. Kaszkę połączyć z budyniem i wsypywać powoli do gotującej się owsianki, cały czas mieszając żeby nie zrobiły się grudki. Masę przełożyć do miseczek, można udekorować plasterkami banana. Najlepiej smakuje na ciepło. Smacznego :-)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz