wtorek, 17 czerwca 2014

Sernikobrownie

wszystko to co uwielbiam: czekolada i sernik, w jednym przepysznym cieście :-)

gorzka czekolada, 30 dag
masło, 30 dag
cukier puder, 50 dag
jajka, 8
mąka, 17 dag
twaróg kremowy (z wiaderka), 60 dag
mąka ziemniaczana, 2 łyżki

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić.
Masło i 25 dag cukru pudru zmiksować na gładką masę. Następnie dodać 4 jajka - wbijając po jednym i dobrze miksując przed dodaniem kolejnego. Wlać roztopioną czekoladę, dalej miksować. Następnie dodać mąkę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej 3/4 masy czekoladowej.
W drugiej misce utrzeć ser, resztę cukru, jajka i cukier waniliowy. Masa powinna mieć gładką konsystencję. Następnie wylać masę serową na masę czekoladową. Na wierzch wyłożyć resztę masy czekoladowej - ja wykładałam ją łyżką robiąc czekoladowe kleksy.
Piec w temperaturze 170ºC przez około 45 - 60 minut. Studzić w ciepłym, ale otwartym piekarniku.
Smacznego:-)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz