środa, 4 czerwca 2014

Cytrynowe muffinki z białą czekoladą


pysznie cytrynowe z białym, słodkim nadzieniem :-)

mąka, 2 szkl.
cukier, 0,5 szkl.
proszek do pieczenia, 0,5 łyżeczki
soda oczyszczona, 0,5 łyżeczki
sól, szczypta
mleko, 1 szkl.
jajko, 1
olej roślinny, 1/3 szkl.
cytryna, 1
czekolada biała, 10 dag
 
W jednej misce wymieszać suche składniki ze skórką startą z cytryny. W drugiej misce wymieszać mokre składniki z 6-cioma łyżeczkami soku z cytryny. Wymieszać wszystko razem delikatnie łyżką, do połączenia składników.
Do foremek na muffinki wykładać łyżkę ciasta, kostkę czekolady i kolejną łyżkę ciasta (powinno być troche więcej niż 3/4 foremki) Piec w temp. 180-190 stopni ok. 25 min. Smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz