oryginalny, kremowy smak sosu, z delikatnie wyczuwalnym posmakiem orzechów :-)
pierś z kurczaka, 1 podwójna
pomidory w puszce, 1 puszka
cebula, 1 średnia lub 0,5 dużej
czosnek, 1-2 ząbki
bulion warzywny, 0,5 szkl.
musztarda, 1 łyżeczka
masło orzechowe, 1 czubata łyżka
sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka
natka pietruszki
Mięso kroimy w dosyć drobną kostkę, smażymy na oleju, przyprawiając
solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką. Przekładamy na talerzyk. Na tej
samej patelni smażymy pokrojoną drobno cebulę z czosnkiem, przekładamy
do garnka, dodajemy pomidory z puszki, musztardę, bulion, masło
orzechowe, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką. Gotujemy
na małym ogniu ok. 10 min, dosyć często mieszając. Gdy sos zrobi się
gęsty, wkładamy usmażone mięso i gotujemy jeszcze 2-3 min. Podajemy z
ryżem, można posypać pietruszką. Smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz