środa, 18 czerwca 2014

Bezy

Malutkie, a cieszą :-) próbowałam już kilku przepisów na bezy ale ten jest najlepszy, bezy zawsze się udają i są idealne ... z wierzchu chrupiące, w środku miękkie i wilgotne :-)

białka, 4
sól, szczypta
sok z cytryny (niekoniecznie), 1 łyżeczka
cukier puder, 250g

Białka ubić na sztywną pianę, dodając sól. Muszą być naprawdę sztywne. Dodać sok z cytryny i nadal ubijać. Następnie dodawać partiami cukier puder, po jednej łyżce. Nałożyć do rękawa z ozdobną końcówką i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (można wykładać łyżką). Zostawić między nimi małe odstępy, trochę urosną. Piec w temp. 140 stopni ok. 30-40 min. Smacznego :-)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz