środa, 18 czerwca 2014

Tarta z ciasta francuskiego z kalafiorem

Smaczny, ekspresowy w przygotowaniu "przegląd lodówki" :-)

ciasto francuskie, 1 op.
kalafior, 1
kiełbasa (ulubiona) u mnie zwyczajna, 2 laski
cebula, 1
mleko, 1 szkl.
jajka, 2
ser żółty starty, ok. 20 dag
sól, pieprz, czosnek garnulowany, papryka słodka, oregano
ketchup

Kalafior ugotować al dente, cebulę i kiełbase pokroić i przesmażyć. Ciasto przełożyć na blache wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować ketchupem i posypać oregano. Następnie wyłożyć cebulę i kiełbasę, rozdrobniony na małe różyczki kalafior.
Sos: Jajka utrzeć blenderem z mlekiem i przyprawami, wsypac starty na dużych oczkach ser, wymieszać. Sos wylać na kalafior. Piec w temp. 200 stopni ok. 30-40 min. Smacznego :-)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz