środa, 18 czerwca 2014

Kakaowe muffinki z budyniem i nutką miety

do upieczenia i palaszowania muffinek nie trzeba namawiac :-) pyszne, dzieki dodatkowi mięty - orzeźwiające :-)

mąka, 2 szkl.
cukier, 0,5 szkl.
proszek do pieczenia, 0,5 łyżeczki
soda oczyszczona, 0,5 łyżeczki
jajko, 2
mleko, 0,5 szkl.
olej, 0,5 szkl.
kakao, 2 łyżki
budyń (u mnie waniliowy)
mleko do budyniu, 300 ml
cukier do budyniu, 2 łyżki
czekoladki After Eight, kilka szt.

Ugotować budyń, przykryć żeby nie zrobił się kożuch. Suche składniki wymieszać w jednej misce, mokre w drugiej. Wszystko razem wymieszać delikatnie łyżką do połączenia składników. Do muffinkowych foremek wyłożyć 1 łyżkę ciasta, łyżeczkę budyniu, na środek położyć po połowie czekoladki miętowej i przykryć łyżką ciasta. Piec w temp. 190 stopni ok. 25 min. Smacznego :-)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz