poniedziałek, 16 czerwca 2014

Tacos

pyszne, chrupiące, aromatyczne. bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu ;-)

mięso mielone, 0,5 kg
cebula, 1
czosnek, 1 ząbek
sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka, ostra, chili, do smaku
fasola czerwona, 1 puszka
kukurydza, 0,5 puszki
pomidory, 1 puszka
koncentrat pomidorowy, 2 łyżeczki
tacos, 1 opakowanie (12 szt.)
ser, do posypania

Cebulę i czosnek podsmażyć na oleju do zrumienienia, na drugiej patelni usmażyć mieso, przyprawić. Do mięsa dodać cebulę z czosnkiem, odcedzoną fasolę i pomidory z puszki, wymieszać. Gotować bez przykrycia tak długo aż soki się zredukują. Dodać kukurydzę, jeszcze chwilę pogotować, odstawić do lekkiego przestygnięcia.
W tym czasie tacos ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180-190 stopni na 2-3 min. Napełnić tacos farszem i posypać startym serem. Wstawić do piekarnika aż do rozpuszczenia sera, ok. 8-10 min.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz