poniedziałek, 2 czerwca 2014

śmietankowe muffinki z nadzieniem twarogowo-brzoskwiniowym





kusząco pachną, nieziemsko smakują :-)


mąka, 2 szkl.
cukier, 0,5 szkl. + 2 łyżeczki (do nadzienia)
proszek do pieczenia, 0,5 łyżeczki
soda oczyszczona, 0,5 łyżeczki
jajko, 1 + 1 (do nadzienia)
mleko, 1 szkl.
Olej słonecznikowy, 1/4 szkl.
twaróg, 20 dag
kaszka manna, 2 łyżeczki
aromat śmietankowy, kilka kropli
brzoskwinie z puszki, kilka połówek

Suche składniki wsypać do jednej miski, mokre do drugiej. Wymieszać wszystko razem delikatnie łyżką, do połączenia składników. 
Twaróg utrzeć z jajkiem, cukrem, cukrem waniliowym i kaszką. Brzoskwinie pokroić w kostkę
Formy muffinek wypełniac po kolei: łyżka ciasta, łyżka nadzienia twarogowego, kawałek brzoskwini i na to łyżka ciasta. Piec w temp. 200 stopni ok. 20 min. Smacznego :-)
 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz